Home
  Specialisme
  Waar werkzaam
  Links
  Contact
 
  Specialisme  
 


Marco Franken werd opgeleid tot arts aan de Rijks Universiteit Leiden (1981). Na een assistenschap op de afdeling kinderchirurgie van het SKZ te Rotterdam werd de opleiding tot KNO-arts gevolgd bij Prof.Dr. PH Schmidt op het Academisch Ziekenhuis Leiden (nu Leids Universitair Medisch Centrum).

In 1988 vestigde hij zich in het Diaconessenhuis Voorburg als KNO-arts alwaar hij zijn stempraktijk begon. Begin 90'er jaren werd de praktijk versterkt met een logopediste (Heleen van Woudenberg).

Na de fusie van het DHV met het Reinier de Graaf Gasthuis tot Reinier de Graaf Groep werd de multilocatie maatschap KNO RdGG opgericht waarin zes KNO-artsen hun werkplek vinden.

In 1996 werd de samenwerking met Joop van der Ende Theater Producties gestart. Om de extramurale activiteiten mogelijk te maken werd Voice-Consultancy opgericht als zakelijk platvorm voor de extramurale activiteiten. In 1998 volgde de aanstelling als KNO-arts op de afdeling klassieke zang op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Inmiddels was de stempraktijk gegroeid waarbij nu twee stemlogopedistes (Heleen van Woudenberg en Marjolein Frelier) de praktijk ondersteunen.

In 2007 resp 2008 werd de stemgroep op het Diaconessenhuis uitgebreid met GertJan de Haas, neuropsycholoog en Michael van Ekeren, Psychiater.

Marco Franken werkt momenteel voor diverse theatergezelschappen, filmproductiemaatschappijen, toneelgezelschappen op freelance basis zowel preventief als curatief.